Bubble Toes (KIDS)

Posted by

Bubble Toes (Kids) (in English)

I give private movement expression coaching sessions to kids and youngsters. It is very beautiful to witness their process of growth, especially given the fact that their willingness to grow and spark is huge. I see it as a part of my mission to guide them on their way to authenticity and empowerment.

Besides that, I work as a volunteer for WCU Dance, an organisation that organises dance workshops for children in Belgium, for the benefit of street children. For more information in English, please contact me.

Bubble Toes (Kids) (in Nederlands)

Ik geef bewegings- en spelcoaching aan kinderen en jongeren in mijn praktijk. Het is prachtig om te zien hoe bereid kinderen zijn om te groeien en om ten volle in hun essentie te blijven – wat er ook om hen heen gebeurt. Tegelijkertijd zijn ze erg kwetsbaar, en ervaren ze een diepe nood aan begrip, ondersteuning en acceptatie van hun eigen tocht. In mijn praktijk komen vooral kinderen die hooggevoelig zijn, die een enorme nood hebben aan liefde (vaak verstopt achter angst, verwarring of woede), en die de wereld om hen heen niet zo goed begrijpen. Ik zie het als een deel van mijn missie om hen te begeleiden via stem, muziek, dans, theater, verhalen, beweging, ademhaling en oefeningen in de natuur.

Daarnaast werk ik als een vrijwilliger bij WCU Dance (World-Children-Unity-Dance/”We See You Dance”). Via deze VZW geef ik bewegingsworkshops aan kinderen in Vlaamse scholen ten voordele van straatkinderen.

Volgende workshops zijn op aanvraag te organiseren voor kinderfeestjes, festivals of in scholen.

***

Workshop voor kinderen via KLEUR BEKENNEN: Avontuurlijke verhalendans (klik op link)

Straatkinderen houden net zo hard van dansen als alle andere kinderen! Met behulp van foto’s en persoonlijke verhalen komen we meer te weten over dit thema. In deze workshop spelen we met magische klanken, ritmes en bewegingen en laten ons daarbij inspireren door de bewegingen van anderen. Door middel van creatieve, uitdagende en leuke dansspelletjes worden de kinderen uitgenodigd om zich te verbinden met de straatkinderen van over de hele wereld. Dansen geeft passie en passie geeft plezier. Op deze manier draagt dansen bij tot een betere levenskwaliteit. Een belangrijke les van deze workshop is dat we samen al dansend positieve veranderingen kunnen creëren.

***

BEWEGING, RITME EN KLANKEN voor kinderen

Hou jij van bewegen, tollen, rollen, stoeien, lachen, gieren, brullen, huppelen, springen, liggen, tieren, rondzwieren, dartelen en dansen? Word jij ook zo blij van de prachtige, mooie, speelse, gevoelige, magische geluiden van muziek? Heb je altijd al eens op een podium willen staan? En ben jij tussen de 6 en 12 jaar?

Dan is deze workshop wat voor jou! Want samen met andere kinderen gaan we op ontdekkingstocht… door het avontuurlijke bos van magische klanken, ritmes en bewegingen! Tijdens onze avonturen komen we allerlei bekende en onbekende muziekinstrumenten tegen (zoals belletjes, trommels, klankschalen, kleipotten, kalimba’s, fluiten, …). We maken samen leuke liedjes, klappen in onze handen van plezier, en bewegen op de klanken van onze eigen muziek.

***

“TINTELTENEN” – dans voor kinderen en volwassenen

Dans voor kinderen en hun (groot)ouder(s), familie, kennissen, vrienden, …

In deze workshop dansen kinderen en volwassenen samen. Jong en oud, iedereen is welkom!

Voor de kinderen: Trippelend en trappelend verkennen we de grond onder onze voeten. Snuffelend en schuifelend zoeken onze tenen hun weg. Met de (ge)voelsprietjes vooruit duikelen we elkaar tegemoet. Tintelen je tenen in je schoenen en flapperen je oren bij vrolijke muziek? Dans dan met ons mee!”

Voor de volwassenen: “Onze tenen weten wel degelijk waar ze naartoe willen, maar vaak denkt ons hoofd er anders over. Verwen je jezelf geregeld met een dansje in de living en begint je hoofd ongecontroleerd te bewegen bij het horen van je favoriete deuntje? Dans dan met ons mee!”

Voor deelname is geen specifieke danservaring vereist; elke beweging resulteert immers in een prachtige dans!