Roaring Soul | Vrouwendagretreat

Posted by

Roaring Soul | Vrouwendagretreat
Zondag 11 oktober 2020
De Weegbree (nabij Mechelen)

“Within each of us there is a roaring.”
(Oriah Mountain Dreamer)

In ieder van ons leeft er een oerklank die gehoord wil worden. Een lied dat gezongen wil worden. Een adem die genomen wil worden. Een waarheid die uitgedrukt wil worden. Een beweging die gemaakt wil worden. Een liefde die gedeeld wil worden. Dit is onze brullende ziel. Misschien fluistert ze haar verhalen in je oren, of misschien is ze luid, scherp en duidelijk. Hoor je het geronk van je ziel? En durf je te luisteren?
 
In de huidige tijd worden er heel wat regels en verwachtingen van buitenaf opgelegd. In Roaring Soul ligt de focus op het terugvinden van onze innerlijke roep – in verbinding met de oerstem van de aarde. Soms vraagt het leven aan ons om een sprong te wagen of onze waarheid te delen, op andere momenten hebben we nood aan rust en stilstand – om van daaruit opnieuw geïnspireerd te worden. Tijdens deze dagretreat delen we onze ‘natural next swirl’ met elkaar (wat is de eerstvolgende, natuurlijke stap die van ons gevraagd wordt om te nemen?) en verbinden we ons met het mysterie van ons vrouw-zijn, in al haar aspecten. Door bewust contact te maken met de diepe vrouwelijke oerkreet in onszelf, komen we steeds dichter bij onze natuurlijke essentie.
 
“When you hear my breathing as I am giving birth to yet another breakthrough,
praise me with open arms, and call me into life again.”
(Caroline S’Jegers)
 
Deze dag retreat vindt plaats op de prachtige oase van de permacultuur leefgemeenschap De Weegbree. We zullen zowel de locatie buiten (bomencirkel) als binnen (de prachtige tempelyurt) gebruiken. Voor het avondritueel maken we een vuur op de ceremonieplek.

Caroline S’Jegers zal je begeleiden op een verdiepende exploratiereis door middel van dans, embodiment, opstellingswerk, natuurbeleving, poëzie, rituelen en muziek. Ze wordt daarbij ondersteund door vuurvrouw en space holder Lise Orye.

Programma:
– Embodied | Systemic Dance Sanctuary (dans en beweging, creatieve en poëtische sharings)
– ‘Nature & Sound Bathing’ (stilte in de natuur)
– Middagmaaltijd (soep en brood) en avondmaaltijd (potluck)
– Vuurritueel
– Organisch verloop van de dag.. (er is ruimte voor jouw eigen noden, in verbinding met de groep)

Datum: zondag 11 oktober 2020 (start om 11u – einde voorzien rond 20u)

Locatie: Tempel yurt, De Weegbree vzw, Hoogstraat 64, 2861 OLV-Waver (parkeren bij Atelier Verstrepen). Info over wegbeschrijving: deweegbree.be/wegbeschrijving.

Meebrengen: gemakkelijke kledij, een potluck gerecht, iets om te schrijven, een voorwerp voor op het altaar. Wij voorzien water, thee en iets lekkers.

Bijdrage: 65-85 euro (sliding scale, betaal volgens je eigen mogelijkheden)
Wij voorzien thee, soep en brood. Breng zelf een potluck gerecht mee voor de avondmaaltijd.

Registratie:
* Registratie via contact@carolinesjegers.com.
* Je registratie is pas compleet van zodra je het bedrag of een voorschot hebt overgeschreven.
* We kunnen een beperkt aantal vrouwen toelaten in de yurt. Reserveer daarom tijdig je plekje.

Annulatie-voorwaarden: Als je tot een week voor aanvang van de retreat annuleert, betaal je 15 euro administratiekosten. Binnen de week voor aanvang betaal je de helft van je gekozen bedrag. Vanaf 2 dagen voor de retreat betaal je het ganse bedrag. (Als jij of ik iemand vinden die je last-minute kan vervangen, kan die persoon jouw plekje innemen en betaal je enkel de administratiekosten van 15 euro.)