Threshold :: Winterwende

Posted by

Gezien de huidige corona maatregelen, is het niet zeker of onderstaand evenement zal kunnen doorgaan. Als je graag op de hoogte blijft, gelieve je dan in te schrijven via de nieuwsbrief. Warmte in deze tijden van grote transformatie.

***

Threshold:: Winterwende
Zondagmiddag 20 december 2020 (15-20u)
De Weegbree, Mechelen

Een ‘threshold’ is een poort of drempel waar je overheen stapt als je een ruimte binnengaat. Een drempel brengt je van de ene naar de andere plek. Als je op het punt staat iets nieuws te beginnen, beweeg je over een drempel. Een drempel is een vertrekpunt én een overgang.

In tribal culturen werden belangrijke overgangsmomenten in het leven gevierd. In onze huidige geïndividualiseerde samenleving zijn we heel wat rituelen verloren geraakt. Echter, de diepe nood en het verlangen om te vieren, te rouwen en te bekrachtigen leven nog steeds diep in ieder van ons…

Op zondagmiddag 20 december 2020 nodig ik je uit om samen te komen voor een ‘threshold’ ritueel waarin dans, gedichten en natuur elkaar ont-moeten – en dit als een ode aan de winterwende. Een moment van verstilling. Een verdieping in je ademhaling. Een bekrachtiging van je diepere weten. Een feestelijk samen-komen. Een lichtpunt in het duister. Een verbinding met de natuur, verandering – én het leven.

“May I find in myself, a secret stillness
And tranquility, beneath the turmoil.”
(John O’Donohue)

Via het project van ‘Threshold’ bied ik tevens verdiepende persoonlijke en groepssessies aan rond belangrijke overgangsmomenten in ons leven. Meer info lees je hier.

Welkom te permacultuur gemeenschap De Weegbree vanaf 15u. Einde is voorzien rond 20u. We zullen soep en brood aanbieden en eindigen de winterwende aan het vuur. Hiervoor vraag ik een bijdrage tussen 22 en 44 euro.

Inschrijven verplicht: contact@carolinesjegers.com