Threshold :: Winterwende

Posted by

Threshold:: Wende-feesten
De Weegbree, Mechelen

Een ‘threshold’ is een poort of drempel waar je overheen stapt als je een ruimte binnengaat. Een drempel brengt je van de ene naar de andere plek. Als je op het punt staat iets nieuws te beginnen, beweeg je over een drempel. Een drempel is een vertrekpunt én een overgang.

In tribal culturen werden belangrijke overgangsmomenten in het leven gevierd. In onze huidige geïndividualiseerde samenleving zijn we heel wat rituelen verloren geraakt. Echter, de diepe nood en het verlangen om te vieren, te rouwen en te bekrachtigen leven nog steeds diep in ieder van ons…

Tijdens de zonnewendes en equinoxen, nodig ik je graag uit voor een ‘threshold’ ritueel waarin dans, gedichten en natuur elkaar ont-moeten. Een moment van verstilling. Een verdieping in je ademhaling. Een bekrachtiging van je diepere weten. Een feestelijk samen-komen. Een verbinding met de natuur. Een ode aan verandering – én het leven.

“May I find in myself, a secret stillness
And tranquility, beneath the turmoil.”
(John O’Donohue)

Via het project van ‘Threshold’ bied ik tevens verdiepende persoonlijke en groepssessies aan rond belangrijke overgangsmomenten in ons leven. Meer info lees je hier.